/ dariknews.bg

На 20 октомври - събота, от 12:00 до 14:00 ч. ще бъде ограничено движението на всички моторни превозни средства през Ришкия проход - път II-73 Шумен - Карнобат.

Ограничението е по искане на „Пътна полиция“ - Шумен и Окръжна прокуратура - Шумен за извършването на следствен експеримент при 23-ти километър в близост до кръстовището за Смядово - път III-7302 Смядово - Велики Преслав.

Екипи на Пътна полиция ще пропускат през определен времеви период автомобили, посочиха от Областната дирекция на МВР.  Алтернативните маршрути на път II-73 Шумен - Карнобат са проходите „Айтоски“, „Републиката“ и „Котленски“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) - www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 13- 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари