Бус на жандармерията катастрофира тази сутрин в Шуменско
Бус на жандармерията катастрофира тази сутрин в Шуменско / dariknews.bg
Бус на жандармерията катастрофира тази сутрин в Шуменско. Инцидентът е станал на главния път Шумен-Карнобат, на отбивка за Смядово. 

Малко след 5 часа бил приет сигнал за възникнал пътен инцидент до град Смядово, съобщават от полицията. Към място са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ.

След пристигане било установено, че произшествието е между автомобил Фолксваген „Туран“ с варненска регистрация и служебен автомобил на ЗЖУ- Варна /жандармерия/. Пътният инцидент е станал при намалена видимост и гъста мъгла. Водачът на фолксвагена е пътувал към Бургас, а служебният автомобил, който се е движил в посока към Шумен, е предприел ляв завой към Смядово.

Бус на жандармерията катастрофира тази сутрин в Шуменско
dariknews.bg


Автомобилите са се ударили. След удара в шуменската болница са откарани 41-годишна жена, която е била пътник във фолксвагена и трима полицейски служители. Жената и двама от униформените са освободени след извършените прегледи. За лечение в болничното заведение  е настанен 47-годишен мъж, който е с различни наранявания и фрактури. Към момента животът му е вън от опасност.

Единият е с травма на главата, счупване на ребрата и частичен пневмоторакс, без опасност за живота, посочи д-р Петко Загорчев. Другите двама са с по-леки наранявания, раните им са обработени. 

Водачите и на двата автомобила са тествани с дрегер за алкохол, наличие не е отчетено.

Мобилни екипи на жандармерията дават дежурства в отдалечените населени места на област Шумен. Служителите са се прибирали от нощна смяна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари