/ ThinkStock/Getty Images
По данни на съдебната институция, извършителят на убийството и жертвата били негласни съперници за омъжена жена от шуменско село
Мъж на 23 години, предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за убийството на 34-годишен, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, получи днес доживотна присъда.

Предадоха на съд обвиняема за умишлено убийство в кюстендилско село

С нея Шуменският окръжен съд е уважил и осем граждански иска на наследниците на жестоко убития мъж, като общият им размер надхвърля половин милион лева. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на съдебната институция, извършителят на убийството и жертвата били негласни съперници за омъжена жена от шуменско село, с която имали интимни контакти.

Осъден за убийство на родителите си поиска по-лека присъда, съдът не уважи молбата му

След като научил от своя позната за съперника си, подсъдимият планирал убийството му. На 16 срещу 17 септември 2018 г. с метална щанга, той е убил мъжът, като особената жестокост според прокуратурата, е в нанесените над шест удара с голяма сила, като те са били значително повече от необходимите за причиняване смъртта на жертвата.
БТА