Община Шумен връчи подаръци на децата за 1 юни
Община Шумен връчи подаръци на децата за 1 юни / netinfo
По инициатива на кмета Красимир Костов за всичките 123 групи на детските градини на територията на община Шумен бяха закупени детски играчки. Подаръците са по повод Деня на детето – 1 юни и са на стойност 9000 лв. Играчките бяха връчени днес на малчуганите от зам.-кмета по образование, култура и младежки дейности Живка Тонева. Тя лично посети ЦДГ 30 “Космонавт”, ЦДГ 19 “Конче вихрогонче”, ЦДГ 5 “Латинка” и ОДЗ “Щурче” и поздрави децата с предстоящия празник. Заедно с нея бяха директорът на дирекция “Просвета, култура и младежки дейности” Найден Косев и ст. експертът по предучилищно възпитание Йорданка Димитрова.

Всяка от градините представи част от програмата си, подготвена за Деня на детето. Директорите на детските заведения благодариха за жеста на община Шумен в навечерието на празника.

Освен подаръците от община Шумен, ОДЗ “Щурче” получи и дарение от “Титан БКС” АД. По идея на Денчо Петров в работилниците на фирмата от дървен материал бе изработен 6-метров влак, който вече е монтиран в детското заведение.

Подаръци за 1 юни получиха и всичките 31 групи в детските ясли на Шумен. Играчките са на стойност 2170 лв.