/ iStock/Getty Images
Взети са всички противоепидемични мерки
Взети са всички противоепидемични мерки след регистрираните четири случаи на COVID-19 в област Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация, след заседание на Областния кризисен щаб, на което е обсъдена епидемиологичната обстановка в региона.

Три нови случая на COVID-19 в Шуменско, трима души нарушиха карантината си

Новите четири регистрирани случаи на COVID-19 в област Шумен са на работници, пристигнали в България за работа по изграждането на трасето на газопровода "Балкански поток" край Нови пазар.

Първият случай от 25 май е на 59 годишен мъж, който е настанен в инфекциозно отделение на МБАЛ-Шумен с доказан COVID-19 и е в задоволително общо състояние. Директорът на РЗИ-Шумен д-р Пепа Калоянова, е съобщила, че екипи на инспекцията вчера са взели за изследване 118 проби, като при направените тестове три от тях са дали положителен резултат за COVID-19.

17 са новозаразените с COVID-19 у нас, трима души са починали (ВИДЕО)

Те са на трима мъже, без симптоми, които са изолирани при спазване на необходимите противоепидемични мерки.
Групата работници е била под карантина след пристигането й в България и настанена в специално обособен за тази цел лагер край Нови пазар. Мястото е оградено и напълно изолирано, като пристигналите работници стриктно са спазвали разпоредбите и не са имали контакти с местното население.

От Областния кризисен щаб призовават за подкрепа на дарителската кампания "Помогни сега" на община Шумен в израз на съпричастност за справяне с разпространението на COVID-19.