/ iStock/Getty Images
Застрашено е бъдещето на спешната медицинска помощ в областта, алармират от лечебното заведение
МБАЛ-Шумен отново се обръща към всички медицински лица, работещи в други лечебни и здравни заведения, за помощ чрез възмезден труд в болницата, съобщава на сайта си лечебното заведение.

Според ръководството му от началото на епидемията от COVID-19 голяма част от работещите на допълнителен трудов договор в МБАЛ-Шумен са се оттеглили по собствено желание или по разпореждане на своите работодатели

Разходките в шуменските паркове са разрешени при строги мерки

"Това затруднява сформирането на денонощните графици на екипите в стационарните отделения при сравнително спокойна епидемична обстановка. Застрашено е бъдещето на спешната медицинска помощ в областта. Може би е време да преосмислим структурата на здравната мрежа на национално и областно ниво", отбелязват от МБАЛ-Шумен.

Ръководството на болницата отново благодари и на всички свои дарители, и изказва благодарност на служителите си, които въпреки напрегнатата работа, изпълняват съвестно своите задължения.

От взетите през почивните дни четири проби на хоспитализирани пациенти, няма положителни за COVID-19, съобщават още от МБАЛ-Шумен.