/ Пресцентър на ОД на МВР Търговище
Три момичета от Търговище намериха и предадоха в полицията портфейл с пари и документи. За достойната си постъпка те получиха от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Ненков почетни грамоти.

Хасковлия намери пари и ги предаде в полицията

Преди няколко дни Гергана Димитрова, Пламена Христова и Виктория Филипова, разхождайки се по главната улица на Търговище, видели паднал на земята портфейл. Те веднага го отнесли и предали на дежурния полицай. По-късно било установено, че в портфейла има 225 лева и лични документи на 19-годишен младеж, живеещ в близко до Търговище село.

Кметът на Девня награди ученичката, върнала изгубен портфейл

Гергана и Пламена са осмокласнички, а Виктория е ученичка в седми клас. Учат в три различни търговищки училища, но са приятелки от години. И трите са доброволки в младежката организация на БЧК-Търговище.

Ученичка намери пълен портфейл и го върна

По време на провелия се непринуден разговор момичетата споделиха със старши комисар Ненков, че и за миг не им е минавала през ум друга мисъл освен да предадат веднага парите в полицията. Така са ги учили вкъщи.

До директорите на училищата, чиито възпитаници са трите момичета – I СУ“Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“ и I ОУ „Хр. Ботев“ в Търговище, са изпратени благодарствени адреси от името на ръководството на Областната дирекция на МВР.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.