/ Деян Герговски
Близо 350 обекта на територията на офис Шумен са проверени от контролните органи на НАП за периода от началото на месец юли до 11 август. Съставени са 10 акта за установени нарушения, като предстои запечатване на 1 търговски обект.

Над 10 хиляди шуменци подадоха данъчни декларации, очакват още 1500

Ако в хода на проверките се установи извършената некоректност от търговците по отношение на отчитане на оборотите или неиздаване на касови бележки при плащане в брой, то следва издаване на акт, наказателно постановление за имуществена санкция и запечатване на обекта за срок от 2 седмици. При повторно нарушение обектът се запечатва за един месец. Без значение е на каква стойност е покупката за която не е издадена касова бележка. Това е данъчно нарушение.

Над 7000 шуменци са декларирали доходите си, остават няколко дни до крайния срок

Взаимодействието между отделните звена на служителите от офис Шумен доведе до изземване на парични средства от касите на длъжници към бюджета, регистрирани на територията на НАП Варна, офис Шумен. Действията на инспекторите по приходите и публичните изпълнители е част от правомощията на служителите в агенцията.

За периода на лятната кампания  от касите  на длъжници към бюджета са иззети близо 8 500лв.  Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите, в които въпреки, че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари