/ Деян Герговски
10 456 шуменци са декларирали доходите си за изминалата година пред НАП от началото на данъчната кампания. 5 415 от годишните декларации са изпратени по интернет, а 4 167 от формулярите са подадени на хартиен носител в офиса на агенцията и 874 са приети чрез лицензиран пощенски оператор.

Над 7000 шуменци са декларирали доходите си, остават няколко дни до крайния срок

Срокът за подаване на годишните формуляри изтича днес, 30 април, а в последния ден от офиса на НАП в Шумен очакват още над 1 500 шуменци да подадат своите декларации.

Трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне, напомнят още от НАП. Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията е по Интернет с ПИК. Персоналният код може да се получи безплатно от всеки офис на НАП.

Ново при данъчните декларации тази година

Декларациите могат да се изпратят още чрез интернет, подписани с електронен подпис, както и да се подадат по пощата, с обратна разписка, на място в някои пощенски станции, както и в офисите за обслужване на клиенти на Агенцията.

До момента в цялата страна са приети 478 000 декларации, като почти половината от тях са изпратени в НАП по електронен път – с ПИК или електронен подпис.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.