dariknews.bg
dariknews.bg / Деян Герговски
Трима са установени да шофират след употреба на алкохол, двама под въздействие на наркотични вещества.

В 9:00 часа, на 7 декември за проверка на булевард “Мадара“ в Шумен, при извършена проверка на водач на лек автомобил Субару „Форестър“ с шуменска регистрация било установено, че водачът управлява под въздействие на наркотични вещества. Б.П. на 33 години е тестван а дръг тест, който отчел наличие на канабис. Водачът е задържан за срок до 24 часа.
 
За дрифт в града: 3000 лв. глоба и година без книжка

Около 01:40 часа, на 8 декември на улица “Климент Охридски“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил Мерцедес МЛ420 със софийска регистрация.

Зад волана бил С.Ц на 19 години от София. Тестван е с дрегер, който отчел положителна на канабис проба. 19-годишянит водач е задържан за срок до 24 часа.

Около 22:15 часа, на 7 декември за проверка в село Климент бил спрян водач на лек автомобил Опел „Вектра“. Зад волана бил местният жител И.Р. на 28 години. Тестван е с дрегер, който отчел 1,28 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. 
 
Дрогиран върти волана на БМВ из Шумен, друг подкара Пежо с 2,3 промила

Около 01:40 часа на улица “Цар Освободител“ в Нови пазар за проверка бил спрян водач на Фолксваген „Пасат‘ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от К.Ж. на 63 години от Нови пазар. Водачът е тестван за алкохол. Показанията на дрегера отчели 1,60 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. 
 
Задържаха напушен шофьор в Шумен

В 19:55 часа,, във Велики Преслав до входа на Градския парк за проверка бил спрян водач на лек автомобил "ВАЗ" 21061 с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител М.К. на 54 години.

Водачът бил тестван с дрегер за шофиране в нетрезво състояние, който отчел 1,55 промила алкохол в издишания въздух. Отказал е да даде кръвна проба за анализ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.