67 бързи осъдителни присъди постигна Районната прокуратура в Шумен по бързи производства, образувани във връзка с няколко групи чужди граждани, задържани в района на Шумен и Преслав.

В рамките на задържането до 72 часа районните съдилища в тези градове се произнесоха по делата, съобщиха от обвинението. Пълнолетните граждани (35-ма) получиха наказания „лишаване от свобода“ за различни периоди от време и им бяха наложени глоби в размери между 100 и 200 лева.

Оставиха в ареста трафиканти на мигранти в Шуменско

Изтърпяването на присъдите на всички се отлага с изпитателен срок от три години. Останалите чужденци, които са непълнолетни, приеха да търпят наказания „лишаване от свобода“ за различни периоди, чието изтърпяване се отлага с три години изпитателен срок. Те получиха и наказания „обществено порицание“.

Мъжете бяха установени и задържани на 5 и 6 април. Според информацията, предоставена от тях, всички идват от Афганистан, и са преминали нелегално границата на Република България на неустановено към момента място.

Никой от задържаните не е представил документи за самоличност. Одобрените споразумения не подлежат на обжалване и са приведени в изпълнение.