Боил Банов пое ангажимент за Паметник създатели на българската държава
Боил Банов пое ангажимент за Паметник създатели на българската държава / dariknews.bg
На културното министерство и на добрите решения, които взимаше, му липсваше комуникацията с хората, предварителното запознаване с това, което мисли да се направи и предварителното чуване с хората и техните идеи, каза по време на визитата си в Шумен министърът на културата Боил Банoв.

Това е най-ключовото, което искам да променя и го правя в момента, допълни той и отбеляза, че министерството е започнало да функционира на принцип на пълна прозрачност и яснота на всяко решение.

Боян Банев пое ангажимент за Паметник създатели на българската държава"
dariknews.bg


Знак за това е, че на всички конкурси и обществени обсъждания, ние предаваме онлайн, каза още министърът.

Той представи и визията на министерството за развитие на културния живот и децентрализация.
Такива постъпки няма да правим, докато не сме сигурни, че икономиката ни е стабилна, каза министърът и допълни, че само тогава децентрализацията ще помогне на всеки културен институт да се развива добре.

Боил Банoв коментира и предложенaта новата методика за финансиране.
Това е една подкрепа за основна сума, която да гарантира заплати, осигуровки и издръжка. И отворен вариант, в който всичко, което влиза в института – от зрители, от проекти, от Общината и дарители, си остава в него, каза той.

Боян Банев пое ангажимент за Паметник създатели на българската държава"
dariknews.bg


По време на срещата кметът на Шумен Любомир Христов потърси съдействието на Бoил Банoв и културното министерство за решаване на проблема със статута на Паметник „Създатели на българската държава“ и неговата поддръжка и ремонт.

В петък министърът на културата Боил Банoв и министърът на туризма Николина Ангелкова ще посетят Мадара и Плиска, за да се запознаят със състоянието на Мадарския конник и възстановяването на Голямата базилика.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.