/ Агенция "Митници"
Над 1700 литра алкохол без редовни документи за платен или начислен акциз задържаха митничари от ТД Митница Русе от началото на месец април. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

На 14 април митническите инспектори спират за проверка в района на Дунав мост при Видин товарен автомобил, пътуващ за Литва. Освен редовно превозваната стока митническите служители открили и 204 бутилки от 1 литър с водка и уиски с български акцизен бандерол. Водачът на камиона обяснил, че алкохолът е негов и го превозвал за честване на юбилей.

Откриха контрабанден алкохол, голямо количество риба и консерви без етикети

Два дни по-рано отново на Дунав мост при Видин, при проверка на друг товарен автомобил, пътуващ за Полша, митническите инспектори намерили 96 бутилки от по един литър уиски, облепени с валиден бандерол. Водачът дал сходно обяснение - че алкохолът е за лично ползване.

828 литра бутилиран алкохол от различни видове, облепен с бандероли с изтекъл срок или неистински бандероли, е установен при над десет проверки на митнически служители от ТД Митница Русе и митнически мобилни групи. При други три проверки в складови помещения и частни имоти са намерени 569 литра наливен алкохол (ракия) без документи за платен акциз. Част от проверките са  извършени съвместно с органите на МВР, а алкохолът е открит в търговски обекти и складове в областите Видин, Плевен, Свищов, Русе, Враца и др.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня