/ netinfo
Заместник-областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред официалните гости на ученическите състезания, които се проведоха в спортен комплекс „Ялта“ под надслов „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“.

30 деца в риск получиха нова възможност за развитие чрез спорт

Той благодари на организаторите и пожела на участниците успех в състезанията. „Скъпи ученици, помнете, че спортът е този който ще Ви помогне да сте здрави, а също ще Ви възпита да бъдете по-толерантни в живота! Спортът учи всички нас да бъдем по-дисциплинирани и да уважаваме околните!“ добави още заместник областният управител.

В състезанието се включиха 60 ученици, възпитаници на ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Никола Вапцаров“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, както и на Ученическа спортна школа-Русе.

Деца и стари хора ще се възползват от благотворителния концерт на фондация "Направи добро за непознат"

Инициативата се организира в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“-МВР и Съюза на пивоварите в Република България за сътрудничество и взаимодействие в превантивна кампания срещу употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“.

Целта е популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и ограничаване на извършените от тях престъпления и правонарушения. Събитието в Русе е 12-то по ред в страната и се организира в сътрудничество между Областна дирекция на МВР-Русе, Регионалното управление на образованието, Ученическа спортна школа-Русе и с любезното съдействие на Общината.

Младежите на Ротари с нова благотворителна акция

На мероприятието присъстваха още директорът на ОД на МВР-Русе ст. комисар Теодор Атанасов,  секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността гл. инспектор Денислав Донков, представители на Главна дирекция „Национална полиция“, както и началникът на отдел „Управление на кризи“ в Община Русе г-н Петко Добрев, който връчи и поздравителен адрес на организаторите от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.