/ netinfo

Приключи проект на ТСК-Русе, който даде възможност на 30 деца в риск да се развиват чрез спорт. Децата представиха наученото през изминалите месеци в тренировъчната залата на спортен комплекс  „Ялта“.

Деца и стари хора ще се възползват от благотворителния концерт на фондация "Направи добро за непознат"

Проектът на Тежкоатлетически спортен клуб-Русе започна в края на месец март 2018 г. Той беше реализиран с подкрепа по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за деца в риск“ с договор № 36-00-323/29.03.2018 г. 30 ученици на възраст между 10 и 15 години се обучиха от спортни специалисти в основните техники за вдигане на тежести.

Безплатните тренировки за деца в риск се провеждаха два пъти седмично в Залата по вдигане на тежести в СК „Ялта“ и в залата на СУ „Йордан Йовков“.  През изминалата година, ТСК откри две нови зали за тренировки в русенски училища и така улесни децата да тренират в непосредствена близост до домовете си.

Младежите на Ротари с нова благотворителна акция

Като част от програмата беше предвидено закупуването на Шведска стена за тренировките в СУ „Йордан Йовков“, която ще подпомогне за общата физическа подготовката на учениците, и след приключване на дейностите по проекта.

Русе вече има традиции в тежкоатлетическата дисциплина. Възпитаниците на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови жънат успехи на европейските и международни състезателни подиуми.