/ netinfo
Броени дни остават до концерта на фондация „Направи добро за непознат“. В концерта на 2 декември ще участват Георги Христов, Дичо, Крисия, Силвия и Теди Кацарови, Пресияна и Мирела Димитрови, Хилда Казасян, Орлин Павлов, DEEP ZONE Project, ПоПоКАТЕ5Л.

Благотворителен концерт в памет на Виктория Маринова

Водещи ще бъдат Боряна Баташова и Руслан Мъйнов. Събраните средства ще бъдат използвани за благотворителни кампании на фондация, съобщи нейният председател Свилен Максимов

„Очакванията ни са да съберем някакви пари, които да използваме за добри дела по Коледа. От общината ни дадоха списък с различни домове за деца с увреждания, без родители, за домове за възрастни хора, на които не ние, а хората ще помогнат. Да им направим едно чудо за Коледа.

Например в старческия дом в Русе има нужда от подмяна на мивки и врати, за един детски дом закупихме пералня, но имат нужда и от климатици, дрехи събрахме. За подобни неща ще се харчат събраните пари“, сподели председателят на фондация „Направи добро за непознат Свилен Максимов.

Младежите на Ротари с нова благотворителна акция

В момента се разработва сайт на фондацията, който ще бъде с регистър, всеки един сертификат ще бъде с уникален номер. По този начих, когато човек закупи сертификат ще може точно да проследи за какво са изхарчени неговите пари.

Концертът, който е в памет на Виктория Маринова,  ще бъде от 18:30 часа, на 2 декември в „Арена Монбат“. Сертификати за дарение  на стойност 5 лв., 10 лв., 20 лв. 50 лв. и 100 лв.  могат да се закупят на касите на Нетуъркс. Сертификати ще могат да се закупят и на място в залата  в деня на концерта, като той ще може да бъде посетен и от хора, които нямат възможност да си купят сертификат, обявиха организаторите.

Концертът е вече четвърта инициатива на фондацията. Първата е видеонаблюдениeто на Кея. Стълбовете , осветлението и видеонаблюдението са дарение от Нетуъркс. Сигналът от видеокамерите вече е насочен към звено КООРС.  Втората беше Виктори Рън, съвместна инициатива с RunnersOfRuse.

Третата събра  58 „Картички на доброто“ от различни градове в страната - София, Варна, Русе, Разград, Самоков и други. Големият брой принуди организаторите да променят първоначалното си намерение и вместо 5, за благотворителната кауза ще бъдат отпечатани 19 от изпратените творби.

Те, както и всички останали, ще бъдат подредени в специална изложба по време на коледните и новогодишните празници. На нея оригиналите ще могат да бъдат закупени, като средствата отново ще бъдат използвани за благотворителни цели.