/ ОД на МВР-Русе
Специализирана операция се провежда от тази сутрин в Русенско, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Русе

Акцията е за противодействие на битовата престъпност, стабилизиране на средата за сигурност и осигуряване на добър обществен ред, превенция на нарушенията на изборното законодателство, както и пътна безопасност.

ОД на МВР-Русе

Полицейските действия се осъществяват основно от екипи на русенската областна дирекция, съвместно със служители на жандармерията, като при необходимост, в зависимост от установените нарушения и/или престъпления, ще бъдат включени и представители на други държавни контролни органи.

ОД на МВР-Русе

Операцията се провежда по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР - повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността.

ОД на МВР-Русе


До 13:00 часа са проверени 172 души и 137 МПС. Задържани са трима. За различни констатирани нарушения са съставени 6 акта. Три са съставените предупредителни протоколи по ЗМВР.

ОД на МВР-Русе

Инспектирани са 7 пункта за черни и цветни метали, 4 заложни къщи, 6 автоморги и сервизи, 16 питейни заведения и търговски обекти. Регистрирани са 5 престъпления, по които са образувани три бързи производства и преписки. Полицейските действия продължават.