/ РИОСВ-Русе
24-годишният Теодор Цветков постави рекорд на Гинес по време на благотворителното плуване на езерото "Липник" през юни миналата година, а събраните средства бяха дарени за фондация "Александър Русев". Тогава в продължение на часове, той плува със завързана към тялото дясна ръка, съобщава БНТ.

Русенецът Теодор Цветков преплува езеро в подкрепа на фондацията „Една от 8”

"По време на поставянето на рекорда, аз бях контузен, но успях пак да преплувам тези 10 километра с една ръка. Това беше най-трудното, защото изпитвах болка в ръката, беше и студено", споделя Цветков..

Започна благотворителният опит за рекорд на Теодор Цветков

Целта на Теодор е да бъдат събрани достатъчно пари за изграждането на водно-рехабилитационен център за деца с двигателни увреждания. На нея той посвети и следващата си благотворителна кауза. Плува със завързани крака в закрит басейн.

Теодор Цветков отново готви подвиг - 50 км. плуване в полза на децата с увреждания

"Търся си треньор, искам да се състезавам в плувни маратони, живот и здраве. Според мен, имам волята и желанието да стигна до олимпиада. Даже, убеден съм, че мога да стана и олимпийски шампион", каза Тодор Цветков.

Русенец преплува 10 км с една ръка благотворително

В момента Теодор се състезава в русенския спортен клуб за ветерани "Ирис", но в близко бъдеще се надява някой от признатите и авторитетни у нас или в чужбина отбори да се заеме с подготовката му.
БНТ