/ netinfo
Русе ще бъде домакин на световното първенство по борба за младежи до 23 години през 2022 година. Това стана  съобщи Стефан Николов член на Управителния съвет на Федерацията по борба по време.

Предстои XI-то издание на Международния фестивал по гимнастика “Дунавска перла"

Той присъства на церемонията по награждаване на Тайбе Юсеин, световна шампионка и Биляна Дудова – вицешампионка от Световното първенство по борба в Унгария. Днес на официална церемония в Заседателна зала кметът на Община Русе Пламен Стоилов награди шампионките по борба Биляна Дудова и Тайбе Юсеин.

На срещата присъстваха още г-н Сава Семков - първият треньор на Тайбе Юсеин, Георги Ачев – заслужил треньор, Валентин Ангелов – президент на „Юнак Локомотив“ и старши треньор на мъжкия националния отбор, Стефан Николов – член на Управителния съвет на Българската федерация по борба и Иван Димитров.

„Горди сме, че имаме такива победители като Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, които са пример за младите спортисти. Ние доказахме, че Русе е една от водещите  школи по борба, която остава лидер“, каза кметът Стоилов. Той обяви, че международният турнир „Дан Колов – Никола Петров“ ще се проведе на 01, 02 и 03 март 2019 в „Арена Монбат“.

Кметът Пламен Стоилов връчи на Тайбе Юсеин и Биляна Дудова парична награда, букети и картини с изглед от Русе. Двете шампионки изразиха своята благодарност за подкрепата от страна на Община Русе и подариха на кмета Пламен Стоилов плакет и снимки с автографи.

Стефан Николов – член на управителния съвет на Българска федерация по борба сподели, че към русенския клуб „Юнак Локомотив“ ще се присъедини и бронзовата медалистка от олимпиадата в Рио де Жанейро Елица Янкова. Той съобщи още една добра новина - Световното първенство по борба за юноши до 23 години през 2022 година – ще се проведе в Русе. 

ТСК-Русе с пет купи от Държавното отборно първенство по вдигане на тежести

Всички треньори изразиха своята благодарност към кмета Пламен Стоилов и отбелязаха една много успешна година, пълна с големи отличия. Състезателката на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Биляна Дудова изпрати отличен сезон със злато на европейското първенство от тепиха в Каспийск и вицетитла на световния шампионат в Унгария.

Тя заслужаваше да е шампионка и в Будапеща, но пристрастно съдийско решение я остави втора на почетната стълбичка. Освен това Дудова бе с основен принос за отборната държавна титла на клубния си тим.

Тайбе Юсеин, възпитаничка на русенското спортно училище и "Юнак-Локо", завърши сезона със златни медали от европейското и световното първенство. Макар че се състезава от няколко години с трикото на "Левски", продължава да се радва на уважение от русенската спортна общественост.