/ ТСК Русе
С пет завоювани купи се завърнаха от финалния кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести възпитаниците на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“.

32-ма щангисти от Русе се включват в Държавно отборно първенство във Варна

Надпреварата се проведе през последните четири дни в „Спорт палас“-Варна. В нея се включиха млади щангисти във всички възрастови групи. Отборно кадетите до 15 години се класираха първи, с първо място на Веселин Русев, второ място на Мерджан Амишев и Николай Серафимов, и трето на Денис Данев и Екрем Шабанов.

Първи станаха и кадетите до 17 години с индивидуални призове са Асен Асенов, Ангел Русев, Хаят Весков и Кристиян Йорданов, които бяха най-добри в своите групи.

Двама русенци представят България на Световното първенство по щанги в Туркменистан

Купата за първо място беше завоювана и от кадетките до 15 години с първо място на Мирена Панева. На най-високото стъпало се качиха и кадетките до 17г. Там Стилияна Маринова и Виктория Станева заеха първо място, а Преслава Костова е втора.

При момчетата отбора се класира на ІІ м. с първо място в индивидуалното класиране на Габриел Георгиев. Юношите на ТСК се класираха пети с първо място на Стилян Гроздев и второ на Александър Христов.

Русенски щангисти се включват в турнир в памет на Величко Чолаков

Отлично определиха представянето на своите възпитаници треньорите на ТСК-Русе Кръстина и Радослав Атанасови. По време на финалния кръг на Държавното отборно първенство бяха отбелязани 70 години - вдигане на тежести във Варна.

На тържеството присъстваха големи имена в спорта сред които Благой Благоев, Янко Русев, Изабела Рифатова и други.