Тя е станала жертва на телефонна измама по схемата за пострадал близък, нуждаещ се от пари за операция
Русенка е станала жертва на телефонна измама по схемата за пострадал близък, нуждаещ се от пари за операция, съобщиха от полицията.

Сигналът за случая е подаден на 1 септември. Според 76-годишната жена по-рано през деня на стационарен телефон е получила обаждане от плачеща жена, която ѝ съобщила, че си е счупила крака и тя припознала в гласа дъщеря си.

След случайна проверка: Полицаи от Русе предотвратиха ало измама за 20 000 лв.

След това телефонът е бил предаден на мъж, който се представил за лекар. По-нататък разговорът се прехвърлил на мобилния телефон на потърпевшата. Мнимият доктор й казал, че докато трае разговора тя не трябва да затваря телефона и обяснил, че дъщеря ѝ си е счупила крака и са необходими пари за операция.

Жената подготвила наличните в дома си средства - 1900 лева и 1560 паунда, поставила ги в найлонов плик, след което излязла от дома си и по дадените указания ги предала на улицата на лице, което докторът обяснил, че е негов син и работи в здравната каса.

Върнала се в жилището, като през цялото време комуникацията по телефона продължавала, тъй като „докторът“ я осведомявал за протичането на операцията.

Всичко това продължило до момента, в който видяла, че дъщеря ѝ се прибира и разбрала, че е станала жертва на измама. По случая се води разследване.