/ netinfo
Бременността и раждането будят редица въпроси, особено в последните месеци, когато бъдещата майка е извън рутината на служебните си задължения и се е отдала изцяло на подготовката за новия член на семейството.

„Родителско кафе“ се завръща през септември

В миналото част от мистериите на тайнството - раждане са били разбулвани от бабите, но в днешни дни голяма част от тях все още работят и нямат възможност да оказват активна подкрепа. За това на помощ идват специалистите - лекари и акушерки, които са готови да споделят своя опит с родителите.

Чрез инициативата „Отворени врати за бъдещи родители“ в УМБАЛ „Медика Русе“ бъдещите майки и татковци имат възможност да се запознаят с условията за раждане, които лечебното заведение предлага.

Родители не одобряват телесни наказания, но прибягват до шамара

Под формата на свободен диалог със специалист, родителите ще се информират за етапите на раждане и първите грижи за бебето. За месец октомври са предвидени две срещи: - 11 октомври - Добре дошли в отделение по Акушерство. Какво трябва да знаем за раждането - естествено и оперативно - среща с лекар - акушер-гинеколог; - 18 октомври.

Добре дошли в отделение по Неонатология. Запознаване с организацията на работата в отделението и защо бебетата се нуждаят от по-специални грижи - среща с лекар - неонатолог. Максималният брой на групата е 10 души, а достъп имат предварително записалите се бременни и един техен придружител. Това може да става на място в лечебното заведение, което се намира в жк. „Здравец-Изток“, ул. „Рига” 35 или на телефон 0882/ 617-480.