/ netinfo
Сбирките от поредицата „Родителско кафе“ на Лечебни заведения „Медика“ се подновяват от септември. Всеки месец родителите, проявяващи интерес към развитието и здравето на децата си, отново ще имат възможност да се срещнат със специалисти на по чаша кафе.

Майките и татковците не само ще могат да се консултират с медицински лица, но и да обсъдят едни с други въпросите, които ги вълнуват. През първите дни на есента и началото на учебната година, организаторите избраха да посветят събитието на детското зрение. Д-р Луиз Панайотова - лекар в отделение по Очни болести към УМБАЛ „Медика Русе“ ще даде съвети на родителите как да опазят доброто зрение на децата.

Образователните игри в предучилищна възраст

Ще посочи предупредителните симптоми за нарушения и ще отговори на въпросите, относно честотата и продължителността на използване на електронни устройства.

Инициативата, насочена към подобряването на социалния и здравен живот в общността, стартира преди година. До сега бяха обсъдени теми за детското здраве през различните сезони, храненето, правилната стойка, етапите на психично и емоционално развитие, образователни игри и други.

Лектори бяха специалисти лекари, логопеди, педагози и психолози. За новия сезон на поредицата организаторите предвиждат редица нови и вълнуващи родителите срещи. Първото за есента „Родителското кафе“ ще се проведе на 26-ти септември /сряда/ в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” - Русе от 18:00 часа. Входът е свободен, а от Лечебни заведения „Медика“ са подсигурили безплатно кафе и чай.