Областният управител на Русе Анатоли Станев подаде заявление за освобождаване от поста. Искането е изпратено до Министерския съвет. Това съобщи Станев. 

Той встъпи в длъжност като областен управител на 14 януари 2022 година, като част от кабинета „Петков“ от квотата на политическа партия „Има такъв народ“. Участва и в последните два служебни кабинета.

Областният управител на Плевен Иван Петков подаде оставка

„Все по-често ставаме свидетели на предадени ценности, от нас зависи в какви времена искаме да живеем. Нека дадем пример и да не се превръщаме в политически марионетки“, коментира Станев.

По думите му много често хората се намират на кръстопът между достойнството и интереса. „Това обаче не важи за тези, които са избрали да бъдат последователни. Жалкото е, че редица от т.нар. държавници не осъзнават този факт и се превръщат в заложници на чужди идеи.

Разменените роли и обърканата действителност не водят до нищо добро - те са просто част от поредния ден, в който не си заслужава да отстъпваш от принципите си“, каза още областният управител на Русе.
Мартин Пенев, Никол Николова, БТА