Областният управител на Велико Търново инж. Георги Гугучков подаде заявление до министър-председателя академик Николай Денков за освобождаване от длъжност, съобщиха от институцията.

Ето и пълния текст на неговото искане:

"На 06 юни 49-о Народно събрание Ви избра за министър-председател на Република България и одобри предложения от Вас състав на Министерски съвет. Пред ръководеното от Вас правителство стоят за решаване спешни и неотложни задачи за успешно справяне със стоящи пред държавата предизвикателства.

Областният управител на Варна Марио Смърков подаде оставка

За успешното решаване на тези задачи правителството е подготвило управленческа програма, която може да се изпълни само от добре работещи държави институции, ръководени от хора, отговарящи на Вашите изисквания.

Като областен управител на Област Велико Търново, назначен от служебното правителство с министър-председател Гълъб Донев, приключило своята дейност на 6 юни, считам, че трябва да освободя заеманата от мен длъжност.

Изхождайки от по-горе изложеното, моля, на следващото заседание на Министерски съвет на Република България, да бъде освободен от заеманата от мен длъжност областен управител на Област Велико Търново. Пожелавам успех на ръководеното от Вас правителство“.

Инж. Георги Гугучков бе областен управител на Област Велико Търново в четири служебни правителства - два пъти в мандата на премиера Стефан Янев, като заемаше длъжността от 20 май 2021 до 5 януари 2022 г., а след това в двата мандата на министър-председателя Гълъб Донев, съответно от 5 август 2022-а до момента.
Агенция "Фокус"