/ БГНЕС
На 16 септември, около 20:00 часа на Път (втори клас) - 21 (Русе - Силистра), неизвестно МПС с неизвестен водач по неизяснени към настоящия момент причини, блъска движещият се по пътното платно 75 годишен пешеходец от с. Старо село, община Тутракан.

Кола блъсна елен, пътничка пострада

В резултат на удара тежко е пострадал пешеходеца, който е откаран от екип на ЦСМП в УМБАЛ-Русе. Настанен е за наблюдение в ИХО при УМБАЛ-Русе, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 септември, около 14.00 аса. в Русе на кръстовището на ул. "Плиска" и ул. "Битоля" лек автомобил „Рено“, с русенски регистрационен номер, собственост и управляван от 55 годишен мъж от Русе, навлизайки в кръстовището от ул. "Битоля", нарушава правилата за предимство, въведени с пътен знак, като не пропуска движещият се по ул. "Плиска" лек автомобил "Ауди", собственост и управляван от 70-годишен мъж от Русе.

Шофьорка и пешеходка пострадаха при катастрофи

Следствие на удара, лекият автомобил "Ауди" се отклонява вдясно по посока на движението си и се блъска последователно в 4 (четири) броя паркирани автомобили. В резултат от катастрофата е пострадал водачът на "Ауди"-то, който след преглед на място от екип на бърза помощ е освободен за домашно лечение. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.

На 17 септември, в 17.10 часа в Русе на Сарайския мост посока ул. "Ст. Стамболов" товарен автомобил „Мерцедес“, с русенски регистрационен номер, управляван от 33 годишен мъж, нарушава правилата за предимство като блъска движещият се по път с предимство 58 годишен велосипедист. В резултат на удара е пострадал велосипедистът, който е настанен за лечение в неврохирургия. Алкохолната проба на водача на автомобила е отрицателна. Причините за катастрофата се изясняват.

Двама са леко ранени при сблъсък на лек автомобил с елен

На 17 септември,около 19.50 часа в Русе на кръстовището на ул. "Муткурова“ с ул. "Панайот Хитов", лек автомобил „Форд“, с русенски регистрационен номер, собственост и управляван от 82-годишен мъж Русе, при наличието на пътен знак Б-2, непропуска движещият се по пътя с предимство мотоциклет „Ямаха“, с русенска регистрация, управляван от 17 годишен мъж от Русе и се сблъскват. Леко е пострадал водачът на мотоциклета, който след преглед в УМБАЛ-Русе е освободен за домашно лечение. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.