/ Община Свищов
В Русе пристига ТИД - Tour International Danubien. Това е 64-тото издание на международната гребна регата, която започва от Инголщад, Германия и стига до делтата на реката на Черно море.

Участниците в ТИД акостираха в Русе

Участниците до този момент са 214, като 120 са чужденци, 94 са българи. От Русе към гребците ще се присъединят още 10 човека, съобщи председателят на ТД „Приста“ Русе Сашо Попов.

Бивакът тази година не е на традиционното място, заради ремонта на кея в града, но Общината се е погрижила за душове и тоалетни, които са разположени под хижа „Приста“, срещу остров „Люляка“.

Там се е образувала пясъчна коса, като участниците могат да разпъват палатки както на пясъка, така и сред близките дървета. Утре ТИД има почивен ден, като за желаещите ще бъде осигурен транспорт до града, за да разгледат забележителностите, а в сряда регатата продължава към Силистра.

Новият маркиращ кораб на ИАППД пристига в Русе

Ето какво съобщава във Фейсбук председателят на организационния комитет на регатата Йонко Кожухаров:“Условията на ТИД се подобряват рязко! От следващата година на местата където спира ТИД, на всеки 50 човека ще има 1 чешма, 1 баня с топла вода и химическа тоалетна. Водим преговори с фирма, която ще осигури всичко това на всеки един от биваците.

ТИД пристига в Русе на 20 август

Разходите за тези удобства ще бъдат поделени между регатата и Общината домакин по равно. От своя страна участниците ще трябва да се регистрират 30 дни преди по-рано.

Таксата остава 4,00 лв. на ден. Участници без заявка няма да бъдат допускани по биваците.