„Дни на Еразъм“ в Русенския университет

/ Русенски университет
На 12 и 13 октомври, Европейската комисия организира инициативата „Дни на Еразъм“ (Erasmus Days), с която да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“, едновременно във всички държави по света, легитимни за участие в Програмата.

Немски експерти споделиха опита си в областта на приобщаващото образование с русенски студенти

Целта на събитието е да представи Европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“ в рамките на предварително определените дни, така че да бъдат видни и достъпни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата.

Русенският университет се включва в инициативата на 12 октомври (петък) с няколко събития. В 10:00 часа на два щанда, разположени във фоайетата на Централен корпус и на Корпус 2, ще има представяне на програмата пред студенти.

Новата академична година открита официално в Русенския университет

В 12:00 часа, в Заседателната зала в Ректората студенти от партньорски висши училища, провеждащи мобилност по Еразъм в Русе, ще представят своите страни - Франция, Италия, Испания, Португалия, Германия, Гърция.

В следобедните часове предстои среща на новопристигналите Еразъм студенти с българските им колеги и ръководството на Русенския университет. Домакините ще ги посрещнат с „Добре дошли“ и ще ги запознаят с българските традиции.

Русенският университет започва академичната година с изключително висока акредитационна оценка

Инициативата „Дни на Еразъм“ е под патронажа на президента на Европейския парламент - Антонио Таяни и Европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта - Тибор Наврачич.