/ Русенски университет
В двора на Русенския университет за 11-ти пореден път се проведе Турнир по силов многобой „СТРОНГ МЕН`2019“, по подобието на световно известната верига ”Strong men”.

Председателят на Държавната агенция за пътна безопасност участва в кръгла маса в Русенския университет

Организатори на проявата са „Студентски съвет“, „Студентска спортна комисия“, със спортно-техническата помощ на „Университетския спортен център“ - катедра ”ФВС” и Университетския спортен клуб ”Академик”. „СТРОНГ МЕН-2019“ се проведе в четири кръга: обръщане на гума, фермерска разходка, хвърляне на подувка и теглене на автомобил с въже.

Пазарът на труда и дигитализацията бяха обсъдени на форум в Русенския университет

След оспорвана битка за втора поредна година победител в състезанието е Александър Танасов от Молдова. Той е студент в специалност „Кинезитерапия“, втори курс. На второ място се класира Александър Георгиев, трети курс, специалност „Транспортна техника и технологии“.

На трето място е Живомир Николов, също първи курс, специалност „Евроатлантическа и глобална сигурност“. В паузите между кръговете на силовия многобой бяха отличени победителите в традиционните за Русенския университет „Пролетните студентски спортни игри“.