94 са заразените с COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие, като сред тях има едно дете в предучилищна възраст и тринайсет ученици.

Колко ще плащаме за зелен сертификат чрез антигенен тест в Русе (ВИДЕО)

Най-много са новите случаи в община Русе - 78. Шест от заболелите са от Бяла, четири от Иваново, двама от Борово, както и по един от Ветово, Две могили, Сливо поле и Ценово.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 43 човека, а пет жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 194, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 18 174, а преболедувалите са 15 817. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на петнайсето място по заболеваемост в страната.

Удължават срока на сертификата за преболедуване (ВИДЕО)

През вчерашния ден няма област без нови случаи на COVID-19, като най-малко са регистрираните в Търговище - 27. На болнично лечение към момента в областта се намират 249 човека, като 51 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните през вчерашния ден има един ваксиниран пациент. Свободните легла са 75, от които интензивните са 10.

До момента в областта са извършени 75 729 имунизации, като повторна доза са получили 38 985 човека. Само през вчерашния ден са поставени 404 ваксини, като осем от тях са на деца на възраст между 12 и 18 години. Същевременно бустерна доза са получили 268 човека от областта.  

Припомняме, че днес и утре от 08:30 до 16:30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на Pfizer, Moderna и Janssen.

16 новозаразени в Русенско

В Тубдиспансера препаратът на Pfizer е достъпен всеки ден, Jansen ще се прилага само понеделник, сряда и петък, а Moderna в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа.

На този етап се предвижда пунктът в „Практикер“ да функционира до 5 ноември, а ако се окаже, че е сред натоварените, то най-вероятно той ще продължи да работи и след това. В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на Pfizer и Janssen.