/ netinfo
Служители на Митница Русе задържаха общо 260 кутии (5200 къса) цигари без български акцизен бандерол, при два опита да бъдат пренесени от шофьори на товарни автомобили през Дунав мост 1.

Служители на Митница Русе задържаха 1 тон нелегално гориво

Образувано е едно дознание и е съставен един акт за административно нарушение. При единия от случаите шофьор на камион с турска регистрация проявил изобретателност, като натъпкал 100 кутии цигари в спойлера над кабината на влекача.

Той е спрян за проверка преди да напусне страната през Дунав мост.  При проверката със скенер, инспекторите забелязали необичайна плътност между тавана на кабината и ламарината на спойлера.

Русенските митничари задържаха над 20 хил. кутии цигари

След като извадили от там 100 кутии цигари, митничарите извършили проверка и в кабината. В различни кухини и шкафове те открили още 70 кутии цигари от различни марки и без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Русе. Водачът е задържан.

Инспектори от Митница Русе задържаха 1354 литра нелегална ракия

При проверка на друг товарен автомобил, пътуващ в посока Румъния, са открити 90 кутии цигари без български акцизен бандерол. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение. Цигарите са иззети.