/ iStock/Getty Images
Започна приемът на номинации за спортист на 2021 година на Община Разград, съобщиха от общинската администрация.

Това е 60-то издание на престижната класация, в която спортистите от общината получават признание за труда си през годината.

Както и в предходни издания, първоначалните номинации се извършват от спортните клубове, които развиват активна спортно-състезателна дейност. Уведомления, че могат да представят своите предложения, са изпратени до 16 клуба. Номинациите се подават до 3 декември в деловодството на Община Разград и на ел. поща boichev@razgrad.bg.

Наградите са в четири категории. За "Най-добър спортист на 2021 г." клубовете, развиващи индивидуални спортове, могат да предложат до двама спортисти, а развиващите колективни спортове само един. По едно са и предложенията за "Най-перспективен млад състезател", "Отбор на годината" и "Треньор на годината".

Предложенията се разглеждат от комисия, назначена от кмета на Община Разград, в която участват представители на местните медии и спортни експерти.

Класирането ще бъде извършено до 7 декември, а няколко дни след това ще бъдат връчени и наградите. Точната дата ще бъде обявена допълнително, а награждаването ще е съобразено с действащите към съответния момент противоепидемични мерки.
БТА