/ iStock/Getty Images
Автобусът ще минава през Велико Търново, каквото бе настояването на множество граждани в социалните мрежи
В края на миналата седмица кметът на Община Разград Денчо Бояджиев подписа договор за възлагане на обществен превоз на пътници по автобусна линия Разград-Габрово, съобщиха от Общината.

Автобусът ще минава през Велико Търново, каквото бе настояването на множество граждани в социалните мрежи. Проблемът с липсата на автобусна връзка на Разград със старопрестолния град стои на вниманието на ръководството на Общината през последните месеци, като разрешаването му изискваше координация с различни институции, както и изявено желание за изпълнение на линията от превозвач, обясниха от местната управа.

Договорът е подписан с „Автогара Разград“ ЕООД със срок на действие една година. Първият курс ще бъде изпълнен на 1 септември. Първоначално ще се пътува с 20-местен автобус, ако пътниците се увеличат, ще се използва 33-местен. 

Според одобреното маршрутно разписание автобусът тръгва в 7:45 часа от Автогара Разград, преминава през Благоево, Ломци, Попово, Камен, Драганово, Долна Оряховица, Горна Оряховица, Лясковец, Велико Търново, където е в 10:30 часа.

В Габрово е в 11:34 часа. В обратната посока началният час е 14:00 ч, във Велико Търново е в 14:50 часа, а пристигането в Разград е в 17:40 часа.  Билетът до Габрово е на цена 20 лв. 
БТА