/ Община Разград
Разград ще е домакин на Балкански шампионат по бадминтон за момичета и момчета до 13 години тази година, а кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще е патрон на състезанието.

Зам.-кметът Милена Орешкова откри пролетния дял на 11-ото издание на Ученическа волейболна лига (СНИМКИ)

Това се договориха на работна среща днес градоначалникът и Президентът на Балканската асоциация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян. В нея участваха и Президентът на Спортен клуб „Бадминтон-Разград“ Цветан Танев и пресаташето на Балканската асоциация по бадминтон Пламен Николов.

Балканското първенство ще се проведе в края на септември - началото на октомври. Очаква се в него да участват около 100 състезатели от 7-8 държави от Балканския полуостров. Общо членове на Балканската асоциация по бадминтон са 13 държави, но активна дейност в тази възрастова група развиват 7-8 страни.

Представиха новата стихосбирка на разградската поетеса Ивета Попова

Състезанието ще продължи три дни, предвижда се да се проведе в залите на ОУ “Н.Й.Вапцаров“ и ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ в новия физкултурен салон в двора на Езиковата. Проф. д-р Касабян е разгледал двете спортни съоръжения и коментира, че те са подходящи за подобно състезание.

Двамата с кмета Денчо Бояджиев коментираха и състоянието на спортна зала „Абритус“, в която след приключване на ремонта ще може да се организират състезания и при по-големите възрастови групи.

Бояджиев заяви категоричната позиция на новото общинско ръководство, че ремонтът на спортна зала „Абритус“ е сред приоритетите на управлението и ще се работи по възможността да приключи до края на 2020 г.   

Голям интерес предизвика публичното обсъждане на бюджет 2020 г. в Разград (СНИМКИ)

Проф. д-р Касабян подари на кмета издание на паметната книга „Българска спортна слава“ с автограф. Проф. Касабян е легенда в българския спорт. Бил е състезател по четири вида спорт - баскетбол, тенис на маса, тенис и бадминтон, като най-големите му успехи са в бадминтона - 11 пъти шампион при бадминтона - единично и по двойки. 9 пъти е носител на купата на България.

Печелил е призове от международни турнири - лично и в двойка.