В област Разград първият учебен звънец ще бие за 936 първокласници.

Началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков съобщи, че броят им е само с четири по-малко в сравнение с началото на миналата учебна година.

МОН издаде заповед за тържествата на 15 септември

Прага на класните стаи в училищата в областта ще прекрачат общо 10 134 ученици. В сравнение с предходната учебна година се отчита спад със 744 учащи се, каза Петков.

Той увери, че в училищата и детските градини в областта са предприети необходимите противоепидемични мерки и изисквания. Всички учебни заведения в областта са заявили и готовност за провеждане на евентуални занятия от дистанция.

Броени дни преди началото на учебната година все още има незаети учителски места в училищата в областта. Търсят се преподаватели в начален курс на образование, учители по музика, математика, история и философия, български език и литература, физическо възпитание.

МОН реши при какви мерки ще отворят училищата (ВИДЕО)

В три училища ремонтните дейности няма да приключат преди първия учебен ден, но според училищните директори те няма да пречат на учебния процес, каза още началникът на Регионалното управление на образованието в Разград.

Той допълни, че училищата и детските градини в региона са декларирали, че са обезпечени с горива за предстоящия есенно-зимен сезон.
БТА