/ Община Габрово
Деца помагат на свои съученици в неравностойно положение в основно училище "Елин Пелин" в разградското село Стражец, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

По повод Националния ден на благотворителността възпитаниците на учебното заведение са организирали кампания за закупуване на учебни помагала, необходими на децата в нужда.

Кампания за поставяне на силанти на деца в Разград

"Благородната идея беше на учениците от пети, шести и седми класове и техните класни ръководители. Децата закупиха учебни пособия - тетрадки, химикали, блокове за рисуване, несесери, гуми", разказа директорът Диана Петрова.

В инициативата са се включили с учебни материали и други преподаватели от прогимназиален етап на училището. В деня на благотворителността на децата били раздадени и топли дрехи за предстоящия зимен сезон, дарени от Ирина Стоянова. Учениците били зарадвани също със зимни чорапи.

Директорът на училището коментира, че идеята за подпомагане на съученици е била широко приета сред възпитаниците на учебното заведение. "Този ден обаче не е единственият в годината, в който трябва да се сещаме, че можем да помогнем на друго човешко същество. Важно е учениците да осъзнаят необходимостта да подадат ръка на връстници в трудни моменти", допълни Петрова.
БТА