/ ОД на МВР - Разград

Боен арсенал и финансови престъпления са разкрити при специализирана полицейска операция, която се проведе в област Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В къщи в Разград и в поповското село Помощица, обитавани от 49-годишен мъж, са открити и иззети 217 ловни патрони и три бойни патрони за карабина, незаконно държани от лицето. 
 

Разград оръжие
ОД на МВР - Разград

Спецакция на полицията в Разградско

В хода на акцията от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са установени три лица от Цар Калоян – мъж на 60 години и две жени на 60 и 55 години, които са използвали неистински медицински документи и са получили без правно основание имотна облага - пенсия по болест

За времето от март до юли, в условията на продължавано престъпление, неизвестно лице е въвело в заблуждение 78-годишна жена от с. Островче, като я убедило, че са му необходими пари за транспорт от Украйна до България. С това ѝ е причинило имотна вреда в размер на 2 000 евро.

Разград оръжие
ОД на МВР - Разград

В Кубрат е разкрит случай на длъжностно присвояване от 27-годишна служителка в телекомуникационна фирма. Като оператор на каса – офис Кубрат тя е присвоила сумата от 5 725.43 лв., поверени ѝ да ги пази и управлява. 

След спецакция в Разградско: Иззеха бойни патрони и пистолет (СНИМКИ)

По време на днешната акция в Кубрат е спрян лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 39-годишен мъж. В хода на предприетите контролни действия водачът е тестван с дрегер, чиято цифрова индикация отчела 1,99 промила алкохол, информират още от Областната дирекция на МВР.