Изградени са контролно-пропускателни пунктове
Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност се провежда на територията на област Разград.

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. 

Служителите на реда ще извършат обход на пунктове за черни и цветни метали, търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва дейност, свързана със законови нарушения.

След спецакция в Разградско: Иззеха бойни патрони и пистолет (СНИМКИ)

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП), на които се правят проверки на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения на Закона за движение по пътищата.

В засилените контролни действия са включени екипи на охранителна, пътна и криминална полиция. На територията на Районно управление функционират пет КПП, от които две са в Лозница, четири са на територията на Районно управление-Исперих и шест на Районно управление-Кубрат. 

Това е поредната акция, насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР.

При последната специализирана операция в началото на юни в дома на жител на разградско село бяха открити незаконни боеприпаси и пистолет. 
Садет Кърова, БТА