/ БГНЕС
1294 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 20 до 26 юли, съобщиха от полицията.

Близо 1000 нарушения по пътищата за първата седмица от юни

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР, са съставили 659 фиша и 79 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Акт е съставен и на водач, установен да управлява МПС без заплатена винетна такса.

Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Регистрациите на четири моторни превозни средства са прекратени - причината е неправоспособност на водачите.

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия с четирима пострадали, сочи още справката на „Пътна полиция“. Само в трите дни, когато се провеждаше специализирана полицейска операция по безопасност на движението, са установени 938 нарушения на скоростните режими.

Рекорден брой пътни нарушения са засечени за седмица в Разградско

От 24 до 26 юли на територията на ОД НА МВР-Разград, са проверени 441 превозни средства, а обхванатите лица са 557. Съставени са 29 акта и 127 фиша. В хода на проверките пътните полицаи са установили 9 случая, в които не се използват обезопасителните колани, двама водачи, които неправилно изпреварват друго превозно средство и трима, които не спазват пътните знаци и маркировката.

10 са засечените нарушения за неспазване на предимство и неправоспособност. Връчените електронни фишове по време на операцията са 63.