/ БГНЕС
До 28 октомври, включително продължава специализираната полицейска операция по безопасност на движението, насочена към шумните автомобили
345 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 19 до 25 октомври, съобщиха от полицията.

Над 600 нарушения за седмица по пътищата в Лудогорието

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград са съставили 430 фиша и 60 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори.

Установени са шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. 
При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратена е регистрацията на седем моторни превозни средства - в четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в останалите три - употреба на алкохол от страна на шофьорите.

През изтеклата седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия с трима ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“. До 28 октомври, включително продължава специализираната полицейска операция по безопасност на движението, насочена към шумните автомобили.

Близо 1300 нарушения са засеченина пътя за седмица в Разградско

Акцентът при акцията е върху изправността или липсата на шумозаглушително устройство или поставено шумоусилващо такова. Към 17:00 часа на 26 октомври, са проверени 492 превозни средства и 647 лица.

На територията на Районно управление-Исперих, е установен автомобил с липсващо шумозаглушително устройство. Водачът е санкциониран с АУАН. Съставени са общо 30 акта и 125 фиша. Връчени са и 18 електронни фиша.