Жалба за предизборна агитация срещу министър Мутафчиев
Жалба за предизборна агитация срещу министър Мутафчиев / netinfo

Жалба срещу транспортния министър Петър Мутафчиев е подадена в ОИК в Брезово, съобщиха за Дарик от комисията. Според жалбата министърът минал през ромската махала на село Дрангово и агитирал за един от кандидатите. След проверка на жалбата се оказало, че министър Мутафчиев наистина е минал през селото, но не е бил в ромската махала и сигналът не е основателен.

Общо 6 жалби са подадени в ОИК-Брезово днес, повечето са за предизборна агитация. Подадена е и една жалба за предстоящо купуване на гласове за по 50 лв., но тя не е потвърдена.

ОИК-Първомай е изпратила жалба за пазаруване на гласове в Районната прокуратура в Първомай, съобщиха за Дарик от комисията. В сигнала не е уточнено за каква сума са купувани гласовете. 8 жалби са подадени до момента в ОИК в града – 5 от щаба на единия кандидат и 3 от щаба надругия кандидат.

Най-висока в Пловдивска област е избирателната активност към 16 часа в община Лъки – 56,47%, като най-много са гласувалите в с. Борово – 81,8% от всички 77 гласоподаватели. Традиционно висока е активността и в община Брезово, където са гласували 51,48% от гласоподавателите. В тази община е и селото с най-висока активност в областта – Бабек – 84,88%. 43% от избирателите в Асеновград са подали своя вот до 16 часа, избирателната активност в общината е почти същата като на предишния тур.