/ IStock
Застреляха мъж от първомайския кв. "Любеново". Убиецът се призна за виновен няколко часа по-късно, предаде "Фокус". 84-годишният Благой е стрелял с пушка 53-годишен мъж, като единият куршум е попаднал в тялото, другият в главата. Пушката най-вероятно е законна, тъй като Благой е ловец. Спорът е бил за земи.

Това не е първа криминална проява на възрастния мъж. Преди години на жп линията той стреля с пушката си по друг мъж, който е навлязъл с машината си в нивата му. За щастие тогава чупи само стъклото.

Окръжният прокурор Ваня Христева и Васил Костадинов, зам.- директор на ОД на МВР в Пловдив, разкриха подробности на брифинг около извършеното убийство в Първомай. И към момента се извършват огледи на местопроизшествието, обиски, претърсвания и изземвания.

Сигналът е подаден към 12 часа днес, като 80-годишният извършител на убийството сам е отишъл в полицията в Първомай, за да се предаде с оръжието на престъплението, което е ловна пушка. Тя е законно притежавана от него законно, като разрешителното му и към момента е в срок. 

Мотивът за престъплението е неуредени имуществени отношения
Фокус