Военно-окръжна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство след като млад военнослужещ и съпругата му бяха намерени мъртви в жилището, което обитават заедно. Разследването трябва да установи дали на 15 август в Стара Загора военнослужещият умишлено е умъртвил В.П., като деянието е извършено при условията на домашно насилие.

Младият военен уби съпругата си и се застреля в Стара Загора

В.П. и военнослужещият С.П. имали сключен граждански брак от 2010 г. Последните месеци отношенията им се влошили, което довело до чести вербални спорове и физическа саморазправа между двамата.

На 13.08.2022 г. С.П. посетил работното място на съпругата си и предизвикал скандал, придружен с нанесен побой. Тъй като В.П. не се явила на работа на 15.08.2022 г., нейна колежка опитала да й се обади по мобилен телефон, но не успяла да осъществи контакт и се свързала с майката на В.П.
 

Стара Загора убийство военен
БГНЕС

Подаден е сигнал в ОД на МВР - Стара Загора за издирване на В.П. На 16.08.2022 г. полицейски служители отишли до семейното жилище на С.П. и В.П., звънели, но никой не отварял. След като с помощта на технически средства била преодоляна заключена метална входна врата, служителите на МВР видели  труп на мъж в коридора на апартамента. С оглед на обстоятелството, че се касае за военнослужещ, те са информирали компетентните органи - Военно-окръжна прокуратура-Пловдив и РС "Военна полиция" - Пловдив.

Бивш военен стреля по младеж, подарил цветя на дъщеря му

Местопроизшествието е запазено до пристигане на военен следовател, който е извършил оглед на местопроизшествието. Намерени са труповете на В.П.и С.П.с видими огнестрелни рани в областта на главата. Установено е и огнестрелно оръжието, законно притежавано от С.П., с което се предполага, че е причинена смъртта и на двамата.

Продължава извършването на процесуално-следствени действия, работи се по всички възможни версии.