/ БГНЕС
Убийство и последвало го самоубийство разтърсиха врачанското село Долни Вадин. 

На брифинг окръжният прокурор Владимир Сираков обясни, че вчера следобед в областната дирекция (ОД) на МВР във Враца е получен сигнал за убийство в дома в селото на 57-годишен мъж, който е жител на Долна Митрополия. По данни на полицията в близост до него е открито и тялото на 41-годишен жител на Тръстеник с огнестрелна рана в слепоочието. По-младият мъж е бил жив, когато е открит, но при транспортирането му към болница е починал.

От събраните досега данни за инцидента става известно, че двамата са се познавали, а жителят на Тръстеник е бил чест гост в дома на 57-годишния в село Долни Вадин. Вчера той пристигнал в ранния следобед в оряховското село с личния си автомобил, качил се на втория етаж, където в стая намерил стопанина, и без никакви разговори го застрелял с два изстрела в главата. Предполага се, че след това се е самоубил.

Пистолетът, с който е бил убит 57-годишният мъж, е бил законно притежаван, каза директорът на ОД на МВР във Враца Цветко Нинов. В къщата са се намирали близките на убития, които са открили телата и са подали сигнал, уточни той. 

Вероятният мотив за убийството е личен, допълни окръжният прокурор.

Досъдебното производство, което е образувано, трябва да изясни причините, довели до тежкото престъпление, каза още Владимир Сираков.