/ IStock
Доживотен затвор за мъж за убийство и кражби в Пазарджишко, съобщиха от прокуратурата.

Той е признат за виновен за това, че на 13 юни 2021 г. в село Черногорово, умишлено е умъртвил мъж на 31 г., който се е намирал в безпомощно състояние.

Мъжът е признат за виновен и за това, че на 6 и на 13 юни 2021 г. в село Мало Конаре и село Черногорово при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, отнел чужди движими вещи на стойност 1 173 лева от владението на пострадалата жена и от 31-годишния мъж.

Съдят 20-годишна жена за жестоко убийство на приятеля ѝ

На 6 юни в село Мало Конаре той отнел дамски велосипед, а на 13 юни в село Черногорово - златен пръстен, златен синджир, пари в размер на 200 лева и мобилен телефон.

Съдът е наложил на мъжа едно общо най - тежко наказание „доживотен затвор“. На 13 юни в село Черногорово в избено помещение на къща е било открито тялото на 31-годишния мъж.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза той е бил убит след удари с твърд предмет. Установено е, че по-рано тойотнел велосипед от жена, която е негова леля, и с него се придвижил до село Черногорово.

Мотивът за убийството е от ревност. След като извършил деянието  Той отнел и горепосочените вещи от пострадалия. Мъжът е осъждан, като за последно е излязъл от затвора през юни 2017 г., след като изтърпял наказание лишаване от свобода за кражба и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.