/ БГНЕС
Вече втора седмица няма и следа от изчезналата 84-годишна жена от смолянското село Тикале, като дъждовете сериозно затрудняват организирането на поредните акции по издирването й.

Все още няма и следа от изчезналата 84-годишна жена в Родопите

"При последната такава се включиха над 70 души от различните дирекции на полицията, горски стражари, пожарникари, доброволци, следови кучета и дронове, но за съжаление не бе открита, каквато и да е следа от Шукрие Пиперкова", съобщи кметът на родопското село Юри Кацаров.

Трети ден без следа от 84-годишната жена в Родопите

„Акцията беше много мащабна, в нея участваха хора от цялата област. Обходихме всички землища на селото, като стигнахме и до близките на нам села, но не открихме каквото и да е, което да ни подскаже, че жената е минавала или да намерим нейна вещ“, коментира Кацаров.

Провежда се мащабна акция по издирването на 84-годишната жена в Родопите

Според него, в момента лошите метеорологични условия сериозно затрудняват организирането на нова акция, тъй като всеки ден вали и е невъзможно в подобна обстановка да се организира издирване.

Издирват 84-годишна жена в Родопите

„За съжаление надеждите ни за добра развръзка на случая изчезват, вече втора седмица жената е в неизвестност. Тази седмица отново ще организираме сериозна акция по издирването й“, добави кметът на смолянското село Тикале. Шукрие Пиперкова е в неизвестност от 2 юли вечерта, след като тя за последно била забелязана пред къщата си, към 18:00 часа, след което тръгнала на разходка.

След като се мръкнало, близките й се притеснили, че не се е прибрала и потърсили помощ. Още същата нощ е организирана акция от полицията и доброволци със следово куче, но не бе намерена диря от възрастната жена.