/ iStock/Getty Images
Вече трети ден няма и следа от изчезналата 84-годишна жена от смолянското село Тикале, като мащабната акция по издирването й вчера не даде резултат.

Провежда се мащабна акция по издирването на 84-годишната жена в Родопите

Претърсен е периметър от около 10 км, всички процепи и скали, но на този етап няма открита и следа от възрастната жена.
 

„Предупредени са всички гъбари, дървосекачи, овчари в района, ако забележат нещо или я засекат, веднага да подадат сигнал и по възможност да не е оставят сама до пристигането на екип“, коментира кметът на Тикали Юри Кацаров.
 
Според него, няма място в околностите на селото, които да не са проверени по два пъти. Вчера над 30 души и 4 алпинисти издирваха Шукрие Пиперкова.
 
„Предполагаме, че нещо жената се е заблудила и е тръгнала на някъде и е ходила доста още първата нощ“, добави Кацаров.
 
Издирват 84-годишна жена в Родопите

За днес все още не са ясни, какви мерки по издирването ще се предприемат, но със сигурност акцията по издирването й ще продължи.
 
Припомняме ви, че Шукрие Пиперкова е в неизвестност от вторник вечерта, като за последно тя е била видяна към 18:00 часа в района на къщата си, където живее с една от дъщерите си и внука си.

Акцията по издирването на възрастната родопчанка е стартирала в късните часове на вторник, като в нея е било включено и следово куче, но за съжаление няма резултат на този етап от издирването й.