/ iStock/Getty Images
Военни помагат в дооборудването на общинската болница в Пловдив "Св. Мина" за приоритетно лечение на болни от коронавирус, съобщиха от Общината.

Увеличава се капацитетът на МБАЛ „Св. Мина“ до 150 места за пациенти с COVID-19

За нуждите на лечебното заведение военните са предоставели 100 комплекта чаршафи и 20 болнични легла за нуждите на лечебното заведение, дарение от военните.

В обръщение към лекарите директорът на дирекция "Здравеопазване" в Общината д-р Калин Калинов ги призовава да се включат като доброволци в екипа на МБАЛ "Свети Мина", за да подпомогнат дейността и работата на колеги си, някои от които, по думите му, са с придружаващи заболявания и не могат да участват в лечението на COVID-болни.

Първата планирана COVID-болница в България - без респиратори (ВИДЕО)

В момента се остойностява план-сметката, която да бъде предоставена на правителството за превръщане на МБАЛ "Свети Мина" в болница за лечение на пациенти с COVID-19 и осигуряване на цялото необходимо оборудване.

Продължават разговорите на Община Пловдив с частните болници - "Уромед" и "Медикус Алфа" за предоставяне условия на труд на техните доброволни екипи. Целта е лекарите от тези болници да се включат с дежурства в болница "Свети Мина".