/ IStock
Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева
"Във всяка поликлиника и ДКЦ в Пловдивска област да има COVID зона, която да бъде обособена извън останалите потоци на пациенти". Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

В Хисаря започва работа първата COVID-болница (ВИДЕО)

На днешния Медицински щаб са взети няколко решения. В Комплексния онкологичен център в Пловдив няма се разкрива COVID отделение, а ще има обособена зона за изолация само за пациенти на онкодиспансера, които са с положителни проби и няма да се допускат външни пациенти.

Нова организация ще има и в седемте центъра за хемодиализа. Там ще се раздели времевия диапазон за хора с положителни проби и за останалите пациенти. Болницата в Карлово ще бъде подпомогната с двама-стажант лекари от Пловдив, като ще им бъде осигурен транспортът.

Борисов на свиждане на пловдивския кмет за COVID болницата (ВИДЕО)

"С тях ще бъде подписан договор и те ще взимат заплата и допълнителните 1000 лева за работа първа линия",
каза Каназирева. Изготвена е и организация за пациентите нуждаещи се от интензивни грижи, така например УМБАЛ "Св. Георги" ще приема хоспитализираните от МБАЛ "Тримонциум", "Паркхоспитал", Транспортна болница и от Карлово. УМБАЛ "Пълмед" приема пациенти от ВМА, Асеновград. МБАЛ "Св.Каридад" от Втора градска болница.

"Цетралонко хоспитал", където има има 14 интензивни легла, ще приема нуждаещи се от интензивно ление пациенти на "Св.Мина". В МБАЛ "Св.Иван Рилски" при нужда ще приема пациенти в тежко състояние от Раковски. "Еврохоспитал" поема нуждаещите се интензивно лечение от Първомай.

Общи 14 нови легла се разкриват в Окръжна болница и УМБАЛ "Каспела". Този график се прави, за да няма лутане и линейките да знаят къде да транспортират пациентите при нужда, поясни областният управител.
БТА