/ Община Сопот
Писателят Милен Русков ще получи Вазовата награда в Сопот по случай 169-тата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Днес е кулминацията от едноседмичните тържества във възрожденския град.
 
Сопот се подготвя за кулминацията на Вазовите тържества

Празникът започна със света литургия, отслужена в църквата „Св. Св. Петър и Павел“, и продължи с детско утро. 
Следобед в къщата музей „Иван Вазов“ е предвидена традиционната среща разговор с носители на Вазовата литературна награда през годините. Специални гости на събитието са проф. Боян Биолчев и издателят Иван Гранитски. 
 
Следва награждаването на лауреатите от петия национален конкурс „Вазовата България“ и връчването на Детската Вазова награда на младата авторка Изабел. Довечера е срещата с тазгодишния носител на Вазовата награда - авторът на „Възвишение“ и „Чамкория“ Милен Русков, който след това ще засади иглолистна фиданка на площада, разказа директорът на къщата-музей "Иван Вазов" Борислава Петрова.

Зам.-кмет: Община Сопот е във финансов възход

"Празниците са под патронажа на зам.-министър председателят Марияна Николова. Сопот има славата на възрожденски град, но нашата амбиция е да превърнем новата му история в достойно и паметно дело", каза кметът на Сопот Деян Дойнов.

Всички събития по случай 169 години от рождението на Иван Вазов са с безплатен вход.